Micelarne vode - Bioderma, La Roche Posay, Corine de Farme, Biobaza

20:59:00

Ojla punce!

Ker sem sama velik pristaš doslednega in pravilnega čiščenja obraza - drugače pač ne moreš imet lepe kože - danes z vami delim svoje izkušnje z micelarnimi vodami različnih znamk ter kako so se obnesle meni.

Najprej na splošno nekaj pozitivnih lastnosti dobre micelarne vodice:

- dobro očisti kožo nečistoč in ličil (tudi vodoodpornih)
- po uporabi je ni potrebno spirati
- je koži prijazna in ne vsebuje alkohola, parabenov, mila
- je primerna tudi za zelo občutljivo kožo
- ne povzroča alergijskih reakcij in ne draži kože

Zdaj pa skočimo kar na primerjavo.


1. Bioderma - Sensibio h20 

Ocena: 5/5
Za Biodermo sem prvič slišala na Youtubu že pred leti, ko je v Sloveniji žal še ni bilo na voljo, je pa v tujini ustvarila pravo revolucijo na področju čiščenja obraza. Ko si po sto-in-prvem dobrem reviewvu nisem več mogla pomagati, sem jo naročila iz Anglije.
Že po prvi uporabi, čeprav nisem imela nobene primerjave s čiščenjem z micelarnimi vodami, ampak dovolj izkušenj z ostalimi čistilnimi produkti, sem vedela, da bo Bioderma postala stara znanka na mojem umivalniku.

S svojo sposobnostjo vlaženja in obnavljanja kože (za kar so odgovorni PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC  GLYCERIDE, Mannitol in Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract), odličnimi čistilnimi sposobnostmi (pri katerih pomaga Cetrimonium Bromide, ki omogoči, da se voda lažje meša z olji in nečistočami na koži ter jih odstrani) in na splošno z zelo dobrimi, neagresivnimi sestavinami (brez alkohola, parabenov, mila in dišav), je zlahka postala in ostala moja najljubša.

Na voljo je v lekarnah ter prek spleta (tu, tu in tu). Na voljo je v 100 ml, 250 ml in 500 ml pakiranju. Vsake toliko jo je moč kupiti tudi v akciji 1+1 gratis. ;) 
Več informacij o njej si lahko prebereš tu.


2. La Roche Posay - Physiological Micellar Solution
Ocena: 5/5



Razlog, da sem preizkusila tudi nekatere ostale micelarne vode, je bil bolj, kot ne, moja lenoba. Ups. :) Je res malo zoprno, da moraš prek spletna naročiti že kakšen teden, preden ti je zmanjka...

Naslednjo sem kupila v lekarni. Micelarna raztopina La Roche Posay vsebuje termalno vodo in je prav tako brez parabenov, alkohola in mila. Sprva me je zmotilo, da vsebuje parfum, vendar pri uporabi nisem opazila nobenih negativnih učinkov.
Kožo očisti in navlaži prav tako dobro, kot Bioderma in je tudi malce ugodnejša: za 200 ml odšteješ okoli 10 €, za 400 ml pa okoli 14 €. Ob pisanju tega posta sem ugotovila, da Salma nudi tudi večje pakiranje, in sicer 750 ml s pumpico za 23,90 €.

Na voljo v lekarnah in prek spleta (tu, tu in tu.)


3. Corine de Farme - Purity Micellar Water
2/5 



Ta me je pa presenetila... žal ne na dober način! 
Našla sem jo v naravnem kotičku Tuševe drogerije, ampak sem si kriva sama, da sem spet nasedla internetnem hypu. Po toliko dobrih ocenah in tako ugodni ceni (6,70 € za 500 ml) sem jo pač mogla preizkusit.

Po prvem stiku s kožo PEČE. Res, da imam sicer malce občutljivo kožo, ampak ta micelarna vodica peče povsod. Po obrazu, sploh pa na očeh. Na sumu imam parfum, ki da vodici sladek vonj.
Eno točko dobi le zaradi embalaže, ki ima priročno pumpico za doziranje, vsebina pa žal razočara.

Na voljo je v 500 ml pakiranju v Mullerjih, Tuš drogerijah, ter prek spleta.


4. Biobaza - Mix micelarnih vodic
1/5



S kamilico in kumaro naj bi kožo pomirila, a naredi ravno obratno. 

Naj najprej razčistimo, da se taki raztopini ne more reči micelarna voda. 
Micelarne vode vsebujejo majhne molekule olja, ki delujejo kot magnet - nase vežejo nečistoče in zato tako dobro očistijo kožo.

Biobazin Mix vsebuje ekstrakt kamilice, sok kumare, Caprylyl Glycol (ki nase veže vlago), Polysorbate 20 (penilec), Maris sal (ob uporabi deluje kot blag piling), Sodium Hyaluronate (sol hialuronske kisline, ki zaradi manjše molekule lažje prodre v kožo in jo vlaži),  Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil (dišava) in Limonene (dišava, ki se vpije v kožo in ob stiku s sončno svetlobo oksidira in draži kožo.
Ne vsebuje torej micelarov (molekul olja), deluje bolj kot tonik.

Kljub temu, da vsebuje nekaj svetlih izjem (Caprylyl Glycol, Sodium Hyaluronate), prevladujejo sestavine, ob katerih me ne preseneča, da sem to vodico uporabila samo enkrat in jo mogla nemudoma sprati z vodo.

Prav tako me je razočarala embalaža . Tudi ta je na pumpico, vendar le ta deluje samo, ko se ji zahoče.

Preostanek vodice uporabljam za čiščenje ročajev na čopičih - za to je pa dobra. :D

Dobite jo v Mullerju, za 6,50 €.

Na splošno še nasvet, kako odstraniti ličila iz oči. Prevečkrat si punce drgnejo kožo okrog oči, me je kar groza, ko jih vidim. 
Sama si vzamem čas in to naredim po nasvetu Lise:



Odstranjevanje ličil iz oči se začne pri 2:30, se pa splača pogledat cel video. ;)

Sama variiram med Biodermo in La Roche Posay in si težko predstavljam, da bi katera zasedla njuno mesto. Ampak to še ne pomeni, da sem ustavim tu. :D Dobre stvari sem slišala tudi o Garniejevi Micellar Clensing Water, ki je tudi zelo ugodna, tako da morda še pride na tapeto. :)

A se splača sprobat še katero? :)

Do naslednjič, 

- Maja



You Might Also Like

5 komentarji

  1. Jaz sem zelo zadovoljna s Sephorino :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Oh jaz sploh še nisem imela časa preizkusit Biobaze, jo imam že od božiča. Samo če se prav spomnim piše že na embalaži da je to neka mešanica micelarne vodice. Oh škoda no! Jo grem zdaj sprobat :D
    Nina

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz imam Garnierjevo, pa se mi sicer zdi super (ne peče, nima kakih ekstra dišav ipd.), ampak kožo naredi rahlo suho po uporabi (ostalih še nisem preizkusila, zato ne vem, ali je to običajno). Sem pa zadovoljna z njo in bom pri njej verjetno kar ostala. :)

    P.S.: Če potrebuješ kake dodatne informacije (glede sestavin itn.), pa javi. Lp

    OdgovoriIzbriši
  4. LRP je tudi ena mojih najljubših, nič mi ni dražila oči, res odstranila vse, skratka najboljša od vseh katere sem preizkusila do sedaj. Trenutno uporabljam eno od Mixe in pa Corine de Farme, ki pa mi ni tako slaba kot je bila tebi. Bioderme pa še zdaj nisem preizkusila. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jaz sem v soboto kupila še tole Garniejevo, pa je zaenkrat dobra! Meni sigurno najboljša od teh cenejših. :))
    Je pa treba itak vsako sprobat na koži - me veseli, da so se nekatere tebi obnesle bolje, kot meni. ;)

    OdgovoriIzbriši

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.

Subscribe